Benvolguts veïnes i veïns de la Serra de Sanferm.

Digues la teva a... serrasanferm@gmail.com

dilluns, 8 d’abril del 2013

ARRIBA LA PRIMAVERA..... ARRIBA LA FESTA AL BARRI


HOLA A TOTS I A TOTES VEÏNS I VEÏNES I AMICS DEL BARRI!!!

COM TOTS SABEU.... FA DIES QUE HEM CANVIAT D'ESTACIÓ DE L'ANY....

HEM ENTRAT A LA PRIMAVERA..... I PER DONAR LA BENVINGUDA TOCA ...

CELEBRAR-HO AL NOSTRE BARRI EL DIA 12 13 I 14 HI HA XIVARRI PER TOTS ELS PÚBLICS!!!

AQUÍ VA LA PROGRAMACIÓ D'ENGANY....

El proper divendres 12 d'abril, a les 21:30 tindrà lloc al centre cívic del barri de la Serra de Sanferm de Vic (Carrer Riera Major n.2), la conferència de primavera del cicle Filosofia amb cava. Aquesta vegada anirà a càrrec del poeta, dramaturg i pensador vigatà Lluís Solà i Sala i portarà per títol Nació i poesia.

Us hi esperem. No cal dir que l'entrada és completament gratuïta i que se us rebrà amb una copa de cava. 


AQUI VA UNA PETIT TASTET DE LA VETLLADA: 

Poesia i nació
La substància que fan servir els poetes són les paraules, la llengua. Però la llengua, les paraules no els pertanyen, pertanyen a la comunitat. Cada poble ha anat elaborant durant segles la seva llengua. L’han anat configurant els fusters i els mariners, els pagesos i els minaires, els metges i els advocats. Els poetes tenen l’obligació d’escoltar i aplegar aquesta immensa herència i de tornar-la a la comunitat, a la nació, amb els sentiments, els pensaments i els neguits que afecten l’home de cada època. La poesia és aquest excepcional patrimoni de l’home i del món expressat.  Això és el que van fer Jacint Verdaguer, Joan Maragall o Josep Carner al seu temps i, avui, molts altres poetes,  per a la nostra llengua i per a la nostra nació.
Lluís Solà i Sala
Lluís Solà (Vic, l940) col·laborà a la darrera època de la revista Inquietud (l964-l967, tancada per ordre governativa) i és membre fundador i director de la revista de poesia Reduccions (l977).
És autor i director de teatre i ha publicat textos de teoria sobre la renovació teatral. Entre les seves obres estrenades cal esmentarAproximació al grau zero, Progressió, Detall de cossos a la sorra. Com a director de teatre ha portat a l'escena obres de Brossa, Strinberg, Èsquil, Yusaki Zeami, etc., i nombrosos espectacles de poesia, sobre Verdaguer, J.V. Foix, Riba, Vinyoli, Bauçà, etc. Ha estat fundador i director del Centre d'Osona de l'Institut del Teatre i fundador i director del Centre Dramàtic d'Osona.
Ha estat professor d'elocució i de literatura dramàtica a l'Institut del Teatre de Barcelona.
Ha publicat traduccions de novel·la, El castell de Kafka, Grec busca grega de Dürrenmatt; de teatre, La cavalcada sobre el llac de Constança de Peter Handke, Fi de partida de Beckett, i de diversos poetes, Pessoa, Enzensberger, Rilke, Rimbaud, Ungaretti, Williams Carlos Williams, Pound. Ha publicat estudis i articles sobre Kafka, Beckett, Verdaguer, Joan Alcover, Maragall, Vinyoli, Espriu, Bauçà, Rodoreda, Màrius Sampere i Miquel Martí i Pol.
Durant els anys setanta dirigí, en període franquista, la introducció i la implantació de l'assignatura de llengua catalana a totes les escoles de la comarca d'Osona.
La seva activitat poètica s'inicià de molt jove i es concreta en el llibre Finisterre. Ha publicat textos a diverses revistes i els llibres de poesia Laves, escumes (975), L'herba dels ulls (l993) i De veu en veu, obra poètica I (2001), L'arbre constant, obra poètica II (l903), Al llindar de l'ara,obra poètica III, (2010) i Entre bellesa i dolor . obra poètica IV (2010). Ha estat guardonat amb el premi Quima Jaume de poesia (2001) i amb el Premi Nacional de la Crítica (2002). 

El dissabte 13 actuació amb  Els cantadors del Dijous  a 21:30  al centre cívic seguidament hi haurà piscolabis!!!!

i el Diumenge 14... la tradicional venda de flors al parc de la Serra...

Paradetes, jocs infantils i creps DURANT EL DIA!!!!

12:00 BALLS TRADICIONALS


I AIXÒ ES TOT!!!

ESPEREM LA VOSTRA VISITA I ESPEREM QUE SIGUI DEL VOSTRE GRAT



FINS LA PRÒXIMA !!!